RIDBC


RIDBC

Our 2018 proposal envisages the creation of a centre of excellence for vision and hearing impaired learning on a new site at Macquarie University in northern Sydney. The design brings together 7 existing schools together with clinical services, research and administration facilities into a single unified building form. Sited within a stand of mature eucalypts to create a walled garden, the grouping forms a campus within a campus. The relationship between buildings and landscape supports a planned pedagogical approach focussed on nature play, with a series of courtyards separating individual linked blocks of accommodation containing the various schools, clinical services and other functional areas. The individual blocks and courtyards are linked by a sculptural trellis shade structure, that provides partial weather protection, solar and glare control and creates a memorable form, symbiotic with the landscape.