Guardian Early Learning Centre Barangaroo


Guardian Early Learning Centre Barangaroo

Barangaroo Early Learning Centre, the NSW flagship centre for Guardian Early Learning is located within the podium of the International Towers T1 designed by RSHP and PTW Architects.

The design embraces City of Sydney’s 2005 DCP Controls for childcare in the inner city and is conceived as a space formed around a continuous landscape for play, including over 700m2 of external and internal gardens within the 1400m2 fitout.

Within the design, the spatial constraints of a commercial office tenancy are challenged and a stimulating environment for learning is created by softening and blurring the boundaries of the 3.2m high space with undulating landscape surfaces, and use of mirrored ceilings to give an almost magical illusion of height.

The internal landscape has been designed in conjunction with Aspect Studios. Natural and recycled materials are used throughout, combined with contemporary finishes such as softfall. Extensive planting is incorporated into both external and internal spaces.

A sinuous undulating storage wall separates the garden from individual group areas. The wall contains a range of storage options, windows, doorways, serveries and portals and can be used in a number of different ways to provide utility in the centre.

Client
Guardian Early Learning Group
Project Manager
Jeckra
Landscape
Aspect Studio
Structure
Arup
BCA
McKenzie Group
Services
VOS Group
Fire
Olsson Fire and Risk
Photographer
Kat Lu