Journal


Huntley Street Recreation Centre

Collins and Turner are delighted to have been appointed by City of Sydney as architects and lead consultants for the Huntley Street Recreation Centre project in Alexandria. On completion, the project will see the adaptive re-use of a former industrial warehouse into a new state of the art multi-sports facility and commercial office space along with a major new public space.


Habilis

A development application has been lodged with Inner West Council for Habilis, an innovative housing project comprising 20 apartments on a former furniture factory site beside the Hawthorne Canal in Summer Hill.

The project includes the adaptive re-use of the existing buildings along with the construction of new structures to create an urban sanctuary focussed around a landscaped central courtyard.

 


Carpe Diem Completion and MBA award

The Carpe Diem Community is an innovative and sustainable collection of premium workspaces and executive suites within ITS Tower 2 at Barangaroo, providing small-scale tenancy communities access to world-class design, technology, activations and building management services.

The project scope includes a vertical village and tenancy fit-outs from levels 30 to 31. Collins and Turner have collaborated with Geyer on the centrepiece of the project – the show stopping ‘Companionway’ staircase and social space that links the levels. The project was constructed by Buildcorp, and has been announced this week as category winner of the 2019 MBA awards for interior fit-outs $15-$20m.


Cafe Sydney | Upgrade

Collins and Turner are delighted to be have been appointed to help the iconic and celebrated hospitality venue, Cafe Sydney upgrade two of their spectacular restaurant spaces. Concept designs for the Lounge Bar and Private Dining Room are complete, and construction is due to be complete mid-year.


Site Progress | University of Newcastle

Construction is well underway and due for completion in May for our University of Newcastle project. The project is in collaboration with Geyer and JMD Design, works include an upgrade to the Mathematics Faculty and campus entry. The 75sqm cafe pavilion is a central focus within a series of upgraded landscape spaces adjacent to the faculty. The shell forms will support a lightweight green roof.


Barangaroo House | Timber Design Award

Barangaroo House took out the prize for Best Timber Cladding at the Timber Design Awards this month. The 3 storey hospitality venue features 42mm acetylated treated concentric timber dowels which wrap around the building as a façade. Individually steam bent into shape, and charred, creating a unique façade with rich dark appearance and low maintenance needs. Subtle imperfections in the timber lend a softer, warmer nature to the built form, in a precinct primarily dominated by glass and aluminium.


Inde Awards Win

Honoured and thrilled to announce that Barangaroo House has won the Inde Design 2018 award in the Social Space category on Friday night. The awards celebrate the best architecture and design projects in the Asia-Pacific region. A sincere thank you to the jurors, our clients and the building team Lend Lease, as well as Solotel Group and all involved in the project. Thank you also GreenhilLi for representing the Collins and Turner team in Singapore. Read more about the event and other winners here.